Despre cum social media nu înseamnă timp pierdut pe net

Despre cum social media nu înseamnă timp pierdut pe net

Nu puţine ar fi dăţile în care am auzit persoane spunând ori chiar reproşând faptul că social media este o porcărie şi că noi ăştia din media inventăm prostii ca să mai păpăm nişte bani. Sigur, aşa este, este o porcărie pentru cine nu cunoaşte şi nu înţelege şi da, sigur, este o risipă, numai că acestei risipe oamenii din comunicare îi spun investiţie – de la care nu ne cresc burţile, ci ideile.

Ca să-ncep cu nişte teoria chibritului, de-a lungul timpului, referindu-ne mai ales la spectrul tehnologic, fiecare nouă mişcare vine însoţită de un întreg „fan-club“ de irascibili şi nervoşi, care au blamat evoluţia tehnologică pe ideea că aceasta distruge valorile tradiţionale şi că este o non-educaţie pentru viitoarele generaţii. Nici social media nu a diferit din acest punct de vedere. Totuşi, oamenii obişnuiesc să vadă doar vârful icebergului, neînţelegând pe deplin nimic şi idealizând nişte preconcenpţii ridicate în slăvi de anumite media.

Şi eu sunt întrebată destul de frecvent de familie, prieteni sau cunoştinţe de ce petrec atât timp în faţa calculatorului, folosind această social media. Totuşi, familia şi prietenii nu promovează branduri şi afaceri prin social media şi cu atât mai puţin nu fac blogging. Şi pe bună dreptate, majoritatea oamenilor folosesc reţelele sociale pentru a păstra legatura cu prietenii şi pentru a share-ui video-uri cu pisici şi bebeluşi. Desigur, există loc şi timp pentru a le face pe ambele, ceea ce face ca social media să fie pentru toată lumea. Unde te afli tu în acest context? Ce alegi să faci cu şi în social media?

Am amintit mai devreme despre investiţii. Cu siguranţă, în social media trebuie să investeşti, dar nu neapărat şi nu numai resurse materiale. Social media cere timp, energie, idei, bunăvoinţă şi multă comunicare (cam despre asta este vorba, în fapt).

Nu trebuie să mai amintesc – sunt, sau mă vreau a fi, blogger. Să alegi să lucrezi cu internetul înseamnă să alegi şi să-ţi asumi toate instrumentele sale. Practic, jucăm după cum vrea jocul. În acest peisaj utopist de blogger, intră şi reţelele sociale, fiind modul perfect şi extrem de eficient de a intra în contact cu audienţa ta şi de a crea şi păstra o legătură cu aceasta.

Deci, nu mai este nici o surpriză pentru nimeni că social media a luat lumea internetului cu asalt și că a devenit la îndemâna oricui, indiferent de vârstă şi tocmai pentru acest potenţial şi această putere pe care am descoperit-o în social media am ales să fac tot posibilul pentru a ajunge la Webstock 2016. Webstock se află la ediţia cu numărul nouă şi este cea mai importantă conferinţă dedicată social media din România.

Au fost anunţaţi şi primii speakeri, şi vor mai urma, aşa că cei interesaţi sunt invitaţi să urmărească pe site şi pe reţelele sociale. Evenimentul va fi transmis live pe site, pe 30 septembrie, deci nu rata! Mai mult, sunt şi ultimele zile de înscrieri la Webstock, motiv pentru care îţi sugerez să accelerezi puţin şi să-ţi procuri bilet.
Te poţi implica şi prin a participa la alegerea Online Personality of the Year. Oricine îşi poate susţine preferatul, intrând în aplicatie şi votând. Câştigătorii de la această categorie, precum şi cei de la celelalte categorii din concurs vor fi anuntaţi în cadrul Galei, vineri seara. Încă mai puteţi solicita gratuit o invitație la gală, so hurry up. Detalii, aici.

Webstock este un eveniment organizat de Evensys şi Vodafone în colaborare cu Bitdefender, HP, Coca-Cola, McDonald’s , Raiffeisen Bank, LG, Staropramen şi Siviero Maria.

Cu tips & tricks vin după eveniment, după ce mai fur nişte meserie. Stay tuned!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *