Ted’s Coffee CO – #ceașcadintrecursuri

Ted’s Coffee CO – #ceașcadintrecursuri

Până acum ceva timp mi se părea jenant că pe lângă Universitate – Universitatea București, unde se întâmplă să am și eu cursuri din când în când – sunt numai cafenele overhyped – supra apreciate pentru calitatea pe care o oferă. Prin asta mă refer la Second Cup, despre care, până la următoarea vizită, nu am lucruri prea bune de spus, pentru că ce am băut la ei a fost destul de nasol. Mai avem Paul, care e ok, care e o cafea făcută exclusiv de un aparat, clasicul 5 to go, bun pentru banii pe care-i cer și aș mai trece în revistă și The Coffee Shop, pe care îl recomand, e mișto, dar îngrămădit.

În contextul ăsta, a fost o bucurie când am văzut Ted’s Coffee CO deschizându-se. E drept, nu a fost chiar o surpriză, căci mai auzisem de el. Am trecut pe lângă coffee shop-ul din Băneasa de câteva ori, fără să intru însă. Am preferat să fac pe adolescenta nerăbdătoare și stalker-iță în social media și să îi „vânez“ pe cel de la Universitate.

Concret, la momentul actual avem mai multe locații Ted’s Coffee CO în București (vreo 11 la număr), printre care la Universitate, Afi Palace Cotroceni Băneasa, Dorobanți, și Pipera, precum și în mai multe clădiri de birouri, dar merită să amintim și că îi găsim pe băieți și în Ploiești, unde au 2 sedii, și, în curând, la Sibiu.

Recunosc, până să încerc cafeaua, la coffee shop-ul ăsta m-a atras design-ul interior. Pentru cunoscători, Ted’s Coffee CO este decorat de aceeași echipă de arhitecți care a amenajat și spațiul celor de la Origo, de unde și aerul jucăuș și modern. Dacă stai să analizezi, cele două seamănă într-o oarecare măsură, vorbind din punct de vedere arhitectural, fiind ca o semnătură pentru echipa LAMA Arhitectura

La capitolul cafea, nu mă pot plânge. Mă așteptam la un Starbucks, cu o calitate average, am găsit ceva mai aproape de Origo decât de cafenelele overhyped. Mă declar mulțumită de ce am băut acolo și, de asemenea, dacă ai chef de ceva mai neobișnuit, recomand tiramisu latte, care chiar vine cu un soi de mini pișcoturi, super bune la gust.

Mai mult, coffee shop-ul chiar are și un shop, de unde poți lua nu doar de-ale gurii în regim to go, ci poți alege și dintre multele sortimente de cafea boabe sau măcinată, pentru acasă. De asemenea, facem cunoștință și cu Keep Cup – o cană de cafea reutilizabilă creată la standarde de barista. A apărut ca soluție de rezolvare a problemei aruncării la gunoi a milioanelor de pahare de carton de unică folosință. După 3-4 ani se reciclează. În plus, este foarte ușoară, în variante colorate și vesele și nu se sparge. Se folosește și se întreține foarte ușor, putând fi spălată inclusiv în mașina de spălat vase și încălzită în cuptorul cu microunde. Nu știu de voi, la mine Keep Cup-ul este pe wishlist și recomand din tot sufletul.

Ca să închid și cu o concluzie, Ted’s este locul pe care îl prefer atunci când știu că am mult de lucru. Vin cu laptop-ul, îmi iau o cafea cât pentru toată viața, un biscuit lângă ea și deja am început cu dreptul ziua. Îmi place locul și pentru celelalte lucruri pe care mi le oferă: angajații sunt foarte draguți și sociabili, atmosfera este super faină, și mai că te îndeamnă la creativitate. Trebuie să menționez și playlist-ul care mereu mă surprinde în mod plăcut.

Also, bonus: dacă treci pe la shop-ul de la Universitate, îți recomand să stai la geam și să observi oamenii care trec pe stradă, ceea ce fac și eu ori de câte ori am ocazia.

P.S.: Ăsta de deasupra e selfie-ul meu favorit, făcut tot la Ted’s. Am I a fan yet?

#ceașcadintrecursuri de săptămâna aceasta a fost la Ted’s Coffee CO. Ne mai vedem sigur p-aici.


#ceașcadintrecursuri este numele noului proiect, totodată și numele rubricii, pe care îl pornesc aici, pe blog și al cărui concept este extrem de simplu: suntem tineri; ieșim ori de câte ori avem ocazia; pentru noi, cea mai bună legumă e cafeaua. Când se ivește o fereastră în program – iar dacă nu se ivește, o facem să se ivească! – hop! și noi la o cafea.

#ceașcadintrecursuri dorește a crea o comunitate a pasionaților de cești pline, la propriu și la figurat. Prin intermediul rubricii de pe blog voi recomanda locurile ale căror cești le-am ales și încercat eu. Dacă și tu ai un loc favorit descoperit între două cursuri pune-i hashtagul #ceașcadintrecursuri!

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *