Webstock 2016: pasiune înseamnă acum

Webstock 2016: pasiune înseamnă acum

Zilele trecute promiteam „marea cu sarea“ în articolul ăsta. Între timp, evenimentul cu pricina a şi avut loc, iar eu urmează să împărtăşesc câteva impresii de după cu voi.

Vă așteptăm la punctul de înregistrare #webstockro

A post shared by Webstockro (@webstockro) on

Nu am de gând să povestesc despre conferinţe, despre ce a vorbit fiecare speaker, despre ce au transmis ei şi cum m-au făcut să mă simt. N-ar avea rost şi am face din articolul ăsta ditai recenzia. Vă voi povesti, în schimb, despre ceea ce am învăţat eu la Webstock sau, mai bine spus, ceea ce m-a învăţat Webstock pe mine.

În „meseria“ de blogger, dacă o putem numi aşa, îţi trebuie foarte multă determinare şi dorinţă la purtător pentru a putea reuşi să faci primul pas – şi cel mai important – şi ca, ulterior, să îi poţi face şi pe restul. Iar asta o pot spune şi din experienţa proprie. Mi-a luat mai bine de un an şi jumătate pentru a mă convinge că acum este momentul pentru a-mi face, nu un blog, ci blogul. Mi-a luat un an şi jumătate pentru a mă confinge să fac ceea ce-mi doream de mult, timp în care am ales să fac ce trebuia să fac – activităţi zilnice care îţi sunt, mai mult sau mai puţin, impuse de societate, prieteni, familie, mai mult sau mai puţin folositoare la propria dezvoltare şi care sunt un must zilele astea; spre exemplu facultatea (cel puţin în cazul meu). Timp de un an şi jumătate mi-am spus că mâine mă voi apuca să scriu primul articol; mâine voi face un brainstorming pentru blog; mâine poate o să fac şi nişte poze pentru blog, ceva de test; mâine voi face ceea ce-mi doresc. Ei bine, mâine nu a venit niciodată. În schimb, am descoperit puterea lui acum.

Extra full house la #webstockro

A post shared by Webstockro (@webstockro) on

Nu mă înţelegeţi greşit, nu susţinerea mi-a lipsit – am avut parte de toată susţinerea de care avem nevoie – prieteni şi familie. Totuşi, adevărata susţinere de care ai nevoie vine din partea ta, astfel că, dacă nu crezi îndeajuns de mult în propriu tău vis, nici nu vei ajunge să-l vezi realizat.

Niciodată nu este momentul potrivit, credem noi. Niciodată nu ne ridicăm la măsura aşteptărilor. Asta credeam şi eu – credeam că există un standard, un nivel pe care trebuie să-l ating pentru a-mi porni site-ul. Singurul aspect pe care nu-l luasem în calcul era faptul că eu îmi creasem acest standard, că el exista doar în capul meu şi că internetul nu-ţi impune nimic, în fapt. Totul este doar impresia ta că dacă începi prost o să şi persişti aşa. Când colo, nu datorezi nimănui nimic, mai ales pentru că nimeni nu se aşteaptă la nimic.

Ceea ce povestesc acum mi-a fost reconfirmat şi la Webstock – cel mai potrivit moment pentru a face ceva nou este acum, iar dacă te bazezi pe mâine ai putea fi surprins că acest mâine nu va veni niciodată. Tot aici am avut ocazia să vorbesc şi cu oameni pe care îi urmăresc în mediul online de ceva timp, pe care îi admir pentru curajul de a face ceea ce şi-au dorit, fără să se abată prea mult asupra a ceea ce cred sau spun oamenii.

Şi tot aici aş vrea să dau un mic sfat celor proaspăt lansaţi pe internet, new-born bloggers şi vloggers: chiar dacă ştii că eşti încă mic alege să mergi la un astfel de eveniment. A fost chiar şi o surpriză pentru mine faptul că la Webstock au fost acceptaţi şi bloggerii începători, dar, analizănd mai în detaliu, acesta este genul de eveniment care crede în start-up-uri şi care dă şansă unui „mic să ajungă mare“ – sau măcar îi susţine şi încurajează primii paşi în lumea virtualului şi online-ului.

#webstockro

A post shared by Webstockro (@webstockro) on

A fost şi prima mea ediţie de Webstock şi am rămas cu un gust mai bun decât mă aşteptam: Oameni deschişi, simpatici şi haioşi, dornici să-ţi împărtăşească din experienţele lor (din care ai putea să furi câte ceva) şi care, credeţi-mă, au ce povesti. Cu ce am rămas după? Cu încrederea că acum pot face ceea ce-mi doresc, acum. Aş putea să zic chiar că elementul cheie pentru a reuşi este să nu programezi pentru viitor ceea ce te face fericit. Şi, desigur, am rămas cu nişte amintiri super, cu oameni super, într-un context super.

Pauza de dulce este asigurata de @raiffeisenbankro la #webstockro

A post shared by Webstockro (@webstockro) onLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *